Tommy 45

CIAŁO DŁONIE STOPY

Mieszanka kwasów organicznych stworzona dla usprawnienia procesu odnowy i przemiany materii komórkowej, redukująca zgrubienia warstwy rogowej naskórka dla efektu wygładzonej, nawilżonej, miękkiej, jędrnej i promiennej skóry.

Pojemność 200 ml

 

Opis

SKŁAD:

Aqua, Glycolic acid, Mandelic acid, Gluconolactone, Urea, Glycerin, Arginine, Malic acid,Pyruvic acid, Sodium Hydroxyde, Polysorbate-20, Xanthan gum, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid.

 

ZASTOSOWANIE

DO CIAŁA/DŁONI /STÓP
Wmasować produkt w osuszoną skórę i pozostawić na 5/7 minut, owinąć folią. Zneutralizować i zmyć dużą ilością wody.

CIAŁO
Kuracja profesjonalna składa się z peelingu i masażu (olejkiem ze słodkich migdałów, olejkiem cytrusowym lub kremem do masażu).
Produkt może być stosowany jako wstęp do kuracji, dwa lub trzy razy w miesiącu, na dwa dni przed rozpoczęciem zabiegów. Zalecany jest też jako kuracja przygotowująca do ekspozycji na słońce (trzy dni przed planowaną kąpielą słoneczną).

DŁONIE i STOPY
Profesjonalna kuracja upiększająca. Do skóry suchej, popękanej ze zrogowaceniami. Usuwa stwardnienia, regeneruje skórę i chroni przed pękaniem naskórka dzięki właściwościom kojącym, odżywczym i wygładzającym. Podczas kuracji stóp, po zneutralizowaniu produktu, należy użyć tarki do stóp dla zmiękczenia skóry. Na koniec terapii zaleca się zastosowanie profesjonalnych kremów Lovely przeznaczonych do stóp i rąk. Tydzień przed rozpoczęciem kuracji dłoni lub stóp zaleca się zastosowanie produktu do użytku domowego Cinderella, który, stosowany również po zakończeniu terapii, pozwala cieszyć się efektami zabiegu na dłużej.

AKTYWNE SKŁADNIKI:

 

KWAS GLIKOLOWY

Kwas należący do grupy alfahydrokwasów, jest otrzymywany z naturalnych źródeł, takich jak owoce, buraki lub trzcina cukrowa. Wygładza, nawilża, a także wspomaga proces złuszczania się naskórka, dzięki czemu przywraca skórze naturalny blask. Kwas glikolowy wpływa na keratynocyty (komórki naskórka), zwiększając ich liczbę, co powoduje przyrost warstwy kolczystej naskórka, składającej się z „młodych” komórek, a tym samym pogrubienie wewnętrznej warstwy naskórka. Zmniejsza spójność komórek warstwy rogowej skóry, działając bezpośrednio na desmosomy, tym samym umożliwiając wzrost fibroblastów, dzięki usprawnieniu procesu odnowy komórkowej. Działanie kwasu glikolowego przyspiesza metabolizm komórkowy, stymuluje syntezę kolagenu, elastyny i białek strukturalnych, w wyniku czego następuje ogólna poprawa elastyczności, nawilżenia i jędrności skóry. Spośród całej rodziny kwasów AHA najmniejsze cząsteczki posiada właśnie kwas glikolowy, dzięki czemu mają one największą zdolność penetracji. Działanie kwasu różni się w zależności od Ph skóry i stężenia produktu. Ponadto kwas glikolowy, podobnie jak cała rodzina kwasów AHA ma ogromny wpływ na cyklodekstryny, jednak w przeciwieństwie do kosmetyków „energetyzujących” zawierających w swoim składzie AHA, reguluje on (zarówno w warstwie naskórka jak i skóry właściwej) proces odnowy komórkowej, będący głównym źródłem energii biologicznej.

KWAS MIGDAŁOWY AHA

Jest alfa-hydroksykwasem, który występuje naturalnie w gorzkich migdałach. To, co go odróżnia od innych kwasów owocowych AHA, takich jak np. kwas cytrynowy (pochodzący z cytrusów), kwas jabłkowy (pochodzący z jabłek i truskawek), kwas winowy (pochodzący z winogron), kwas mlekowy (pochodzący ze sfermentowanego mleka, jagód i ananasa), kwas glikolowy (pochodzący z buraka i trzciny cukrowej), to jego duża masa cząsteczkowa. Dzięki tej konformacji dociera do wnętrza skóry, jednak nie wnika zbyt głęboko, przez co wykazuje działanie delikatne i nieagresywne. Lekko złuszcza naskórek, jednocześnie odbudowując i regenerując skórę oraz doskonale zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Poprawia proliferację keratynocytów stanowiąc regulator odnowy komórkowej naskórka, a także ujednolica koloryt karnacji dając natychmiastowy efekt rozświetlenia cery. Ponadto wykazuje działania odkażające, pozwala zachować prawidłowe nawilżenie, wygładza tkankę oraz posiada doskonałe właściwości antybiotyczne (większe w porównaniu do innych kwasów AHA), co czyni go skutecznym środkiem w walce z trądzikiem i zaskórnikami. Dzięki swoim właściwościom depigmentacyjnym stanowi skuteczną terapię przy odbarwieniach skóry. Jest odpornym na światło środkiem złuszczającym, w związku z czym preparaty kosmetyczne zawierające kwas migdałowy mogą być stosowane zarówno bezpośrednio przed, jak i po ekspozycji skóry na działanie promieni słonecznych lub w solarium.

KWAS JABŁKOWY AHA

Kwas jabłkowy to typowo owocowy alfa-hydroksykwas. Zawarty jest przede wszystkim w jabłkach. Rozluźnia połączenia pomiędzy korneocytami i przeciwdziała zgrubieniom warstwy rogowej ułatwiając szybkie usuwanie korneocytów z przebarwieniami. W rezultacie skóra staje się rozjaśniona i pełna blasku. W przypadku skóry trądzikowej wykazuje działanie eliminujące zaskórniki. Wspomaga opróżnianie cyst i mikrocyst. Znajduje zastosowanie w produktach zapobiegających występowaniu plam, stosuje się go także w zabiegach usuwających przebarwienia. Stanowi ponadto składnik preparatów przeciwtrądzikowych i przeciw starzeniu skóry, działa kojąco na skórę zanieczyszczoną, pozbawioną powietrza, zrogowaciałą.

KWAS PIROGRONOWY AKA

Ciało produkuje kwas pirogronowy podczas procesu metabolizmu węglowodanów: każda cząsteczka glukozy, którą organizm zużywa do wytworzenia energii, wytwarza dwie cząsteczki kwasu pirogronowego. Następnie kwas ten może przeniknąć do mitochondrium, gdzie, dzięki obecności tlenu, jest przetwarzany na ATP w cyklu Krebsa. ATP jest nazywana też cząsteczką energetyczną. Nasz organizm używa ATP jako nośnika energii, a kwas pirogronowy zwiększa zasoby ATP na poziomie komórkowym, stymulując odnowę komórkową. Znajdujący się w wyciągu ze sfermentowanych owoców kwas pirogronowy działa zarówno w warstwie naskórka jak i skóry właściwej oraz mieszków włosowych. W szczególności obniża spójność przyległych keratynocytów, a tym samym ułatwia odrywanie się korneocytów i zmniejszenie grubości warstwy rogowej naskórka. Ponadto reguluje wydzielanie sebum i ma właściwości antybakteryjne. Dzięki temu stosowanie kwasu jest wskazane w przypadku fotostarzenia się skóry, zmarszczek powierzchniowych, miejscowych przebarwień, rogowacenia słonecznego, ograniczonej dyskeratozy i hiperkeratozy, a także łojotoku, aktywnego trądziku i małych blizn.

GLUKONAKTON PHA

Stosowanie kwasów PHA, takich jak glukonolakton, pobudza naturalne i prawidłowe procesy wymiany komórkowej. Oprócz silnych właściwości nawilżających i hydrotropicznych glukonolakton wykazuje działanie antyoksydacyjne, oczyszczające, kojące i utleniające oraz jest w stanie stymulować liczne funkcje fizjologiczne przeciwko starzeniu się skóry. Wskazany jest nie tylko dla skóry normalnej, ale również tej delikatnej ze skłonnością do zaczerwienienia, skóry reaktywnej, wrażliwej lub uwrażliwionej. Znajduje szerokie zastosowanie w terapiach przeciw starzeniu lub przedwczesnemu starzeniu się skóry, w redukcji przebarwień oraz zabiegach kosmetycznych wkonywanych na skórze z widocznymi porami. Korzyści wynikających ze stosowania glukonolaktonu jest wiele: gładkość, blask, jednolity koloryt, miękkość, długotrwałe nawilżenie, czego efektem jest odżywiona i odporna na niekorzystne działanie czynników zewnętrznych skóra.

MOCZNIK

Emolient o działaniu zmiękczającym i keratolitycznym. Mocznik występuje naturalnie w zdrowej skórze, odbudowując naturalny czynnik nawilżający (NMF) naskórka. Używany jest głównie do ponownej integracji czynnika NMF ze skórą bardzo odwodnioną, dzięki czemu warstwa rogowa skóry wchłania więcej wody. Mocznik posiada właściwości keratoliczne, które powodują złuszczanie się martwego naskórka i regenerację skóry, pozostawiając skórę miękką i gładką. Ponadto stymulując regenerację skóry przywraca naturalną barierę ochronną. Bardzo ważną właściwością mocznika jest zwiększenie chłonności warstwy podskórnej w przypadku niektórych substancji. Mocznik w maksymalnym stężeniu 40% pomaga usunąć odciski ze stóp i dłoni

SYSTEM AMFOTERYCZNY (AMPHOTERIC SYSTEM)

Innowacyjny system, który wykazuje właściwości zarówno kwasowe, jak i zasadowe. Nie zakłóca dogłębnego działania kwasów AHA w skórze. Ich penetracja jest jedynie spowolniona, co nie narusza przy tym pH przy jednoczesnym zmniejszeniu ryzyka podrażnienia. Cel ten udaje się osiągnąć poprzez tworzenie i uwalnianie tymczasowych związków niejonowych, składających się z aminokwasu (arginina) i hydroksykwasu, który stanowi przekaźnik o kontrolowanym, ale nie hamowanym uwalnianiu.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Tommy 45”