Cleanser Hydra Evolution

Hydra Cleanser Evolution

Żel oczyszczający

Delikatny i bogaty w składniki odżywcze krem oczyszczający. Nie naruszając naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry oczyszcza cerę głęboko i delikatnie, nasycając ją przy tym cennymi substancjami nawilżającymi i odżywczymi. Oczyszczanie twarzy za pomocą HYDRA CLEANSER EVOLUTION nie jest agresywne dzięki mieszance właściwości kwasu migdałowego w kompleksie amfoterycznym, glukonolaktonu, wyciągów roślinnych, żelu aloesowego, kwasu hialuronowego, olejku z kiełków przenicy, oleju ze słodkich migdałów i witaminy E, dlatego
idealnie sprawdza się w przypadku cery wrażliwej i delikatnej.

 

Pojemność 500 ml

Opis

SKŁAD:

Aqua, Ethylhexyl palmitate, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Hydrogenated polydecene, Steareth-2,
Steareth-21, Cetearyl alcohol, Simmondsia chinensis seed oil, Prunus amygdalus dulcis oil, Triticum vulgare germ
oil,Mandelic acid, Arginine, Tilia cordata extract, Hamamelis virginiana extract, Aloe barbadensis extract, Gluconolactone,
Sodium hyaluronate, Dimethicone, Tocopherol, Citric acid, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Phytic acid, Parfum.

ZASTOSOWANIE
Po usunięciu makijażu przy pomocy mleczka Make Down, nałożyć krem na osuszoną twarz. Rozprowadzić produkt również na szyi i dekolcie. Delikatnie masować. Następnie zmyć wodą i osuszyć. Dla uzyskania lepszego efektu pozostawić na 2-3 minuty. Następnie spłukać wodą.

AKTYWNE SKŁADNIKI:

 

KWAS MIGDAŁOWY AHA

Jest alfa-hydroksykwasem, który występuje naturalnie w gorzkich migdałach. To, co go odróżnia od innych kwasów owocowych AHA, takich jak np. kwas cytrynowy (pochodzący z cytrusów), kwas jabłkowy (pochodzący z jabłek i truskawek), kwas winowy (pochodzący z
winogron), kwas mlekowy (pochodzący ze sfermentowanego mleka, jagód i ananasa), kwas glikolowy (pochodzący z buraka i trzciny cukrowej), to jego duża masa cząsteczkowa. Dzięki tej konformacji dociera do wnętrza skóry, jednak nie wnika zbyt głęboko,
przez co wykazuje działanie delikatne i nieagresywne. Lekko złuszcza naskórek, jednocześnie odbudowując i regenerując skórę oraz doskonale zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Poprawia proliferację keratynocytów stanowiąc regulator odnowy komórkowej
naskórka, a także ujednolica koloryt karnacji dając natychmiastowy efekt rozświetlenia cery. Ponadto wykazuje działania odkażające, pozwala zachować prawidłowe nawilżenie, wygładza tkankę oraz posiada doskonałe właściwości antybiotyczne (większe w porównaniu do innych kwasów AHA), co czyni go skutecznym środkiem w walce z trądzikiem i zaskórnikami. Dzięki swoim właściwościom
depigmentacyjnym stanowi skuteczną terapię przy odbarwieniach skóry. Jest odpornym na światło środkiem złuszczającym, w związku z czym preparaty kosmetyczne zawierające kwas migdałowy mogą być stosowane zarówno bezpośrednio przed, jak i po ekspozycji skóry na działanie promieni słonecznych lub w solarium.

GLUKONOLAKTON PHA

Występuje naturalnie w skórze jako metabolit pośredni w procesach odnowy komórek uczestnicząc w wymianie komórkowej i procesie nawilżania. Suchość skóry zaburza odnowę komórkową, jednocześnie nieprawidłowa odnowa komórki narusza funkcję ochronną i nieprzepuszczalność naskórka, co w konsekwencji doprowadza do jego wysuszenia. Tworzy się wówczas „błędne koło”, które niekorzystnie wpływa na ogólny stan skóry. Zastosowanie PHA, między innymi glukonolaktonu, reaktywuje poprawną wymianę za pomocą dwóch ważnych funkcji:
1. poprzez „rozluźnienie” siły połączenia desmosomów warstwy rogowej (połączenia pomiędzy komórkami) na skutek delikatnego złuszczania;
2. poprzez nawilżenie i utrzymywanie odpowiedniego poziomu wody w tkankach.
Oprócz doskonałych właściwości nawilżających i higroskopijnych (zdolność substancji do natychmiastowego pochłaniania cząstek wody z otoczenia), glukonolakton pełni liczne funkcje oparte na zapobieganiu starzeniu się skóry: antyoksydacyjną, odkażającą, utleniającą tkanki. Polecany jest przede wszystkim dla skóry delikatnej ze skłonnością do zaczerwienienia, skóry reaktywnej lub wrażliwej. Znajduje szerokie zastosowanie w formułach produktów przeciwko starzeniu, fotostarzeniu, redukujących przebarwienia skórne oraz widoczne na twarzy pory. Stosowanie glukonolaktonu przynosi więc liczne korzyści, do których zaliczają się głównie zwartość, blask, miękkość, długotrwałe nawilżenie skóry, a także jej odżywienie i uodpornienie na niekorzystny wpływ czynników zewnętrznych. Preparaty kosmetyczne przygotowane na bazie glukonolaktonu są odporne na światło i można je nakładać bezpośrednio przed, jak i po ekspozycji skóry na słońce lub promieniowanie w solarium.

SYSTEM AMFOTERYCZNY

Innowacyjny system, który wykazuje właściwości zarówno kwasowe, jak i zasadowe. Nie zakłóca dogłębnego działania kwasów AHA w skórze. Ich penetracja jest jedynie spowolniona, co nie narusza przy tym pH przy jednoczesnym zmniejszeniu ryzyka podrażnienia. Cel ten udaje się osiągnąć poprzez tworzenie i uwalnianie tymczasowych związków niejonowych, składających się z aminokwasu (arginina) i hydroksykwasu, który stanowi przekaźnik o kontrolowanym, ale nie hamowanym uwalnianiu.

KWAS HIALURONOWY HA

Hialuronian sodowy jest solą sodową kwasu hialuronowego, polihydroksykwasem o wysokiej masie
cząsteczkowej, należącym do grupy glikozoaminoglikanów. Kwas hialuronowy składa się z łańcucha liniowego złożonego z jednostek disacharydowych N-acetyloglukozaminy i kwasu glukuronowego. Cząsteczka, aktualnie pochodzenia syntetycznego, początkowo otrzymywana była w drodze fermentacji bakteryjnej grzebienia koguciego. Kwas hialuronowy stanowi jeden z podstawowych
komponentów tkanki łącznej. Wraz z kolagenem i elastyną odgrywa bardzo ważną rolę strukturalną. Najważniejsze właściwości kwasu hialuronowego to: wiązanie dużej ilości cząstek wody, zagwarantowanie nawilżenia skóry, odbudowa odpowiedniego poziomu wilgotności oraz utrzymanie równowagi przy dyfuzji wody ze skóry właściwej na zewnątrz, co tym samym zapobiega odwodnieniu skóry. Dzięki doskonałej zdolności wiązania wody, hialuronian sodowy znajduje zastosowanie jako nawilżacz skóry. W istocie po nałożeniu go na skórę tworzy na niej cienki film, który sprawia, że staje się ona gładka i nawilżona (nawet przy bardzo niskim wskaźniku zewnętrznej wilgotności). Najmniejsze cząstki są zdolne wniknąć w głąb skóry do warstw podskórnych, nadając tkankom jędrność oraz powodując tymczasowe wypełnienie i złagodzenie niewielkich zmarszczek.

ALOES ZWYCZAJNY

Aloes zwyczajny zawiera aktywne składniki o właściwościach keratynocytowych, zmiękczających, kojących i nawilżających. Zmniejsza zmarszczki, eliminuje nieczystości cery i przywraca jej miękkość. Oddziałuje na skórę w wieloraki sposób w zależności od jej rodzaju: w przypadku skóry tłustej przeważają zdolności ściągające, skóry suchej – zdolności nawilżające, natomiast w przypadku skóry trądzikowej – zdolności do regulacji produkcji łoju oraz łagodzące podrażnioną skórę.

OLEJ JOJOBA

Olej jojoba to naturalny kosmetyk otrzymywany z nasion rośliny jojoba (lub Simmondsia chinensis). Jest ona krzewem, który w przyjaznych warunkach osiąga zaskakującą wysokość. Charakterystyczny zwłaszcza dla obszarów ciepłych, takich jak Sonora i Mojave w Kalifornii; występuje również w Meksyku i Arizonie. Produkuje liczne nasiona zawierające bardzo gęsty płyn – z ich wycisku otrzymuje się słynny olej jojoba, który w rzeczywistości stanowi wosk o zwartej i gęstej konsystencji. Posiada on właściwości zmiękczające i chroniące PH skóry. Ponadto jest naturalnym środkiem nawilżającym i wspomaga regulację wydzielania łoju. Bogaty w witaminy E, B2 i B3 oraz minerały przeciwdziała oraz działa kojąco na dolegliwości skórne takie jak łuszczyca, przesuszona i złuszczająca się skóra, trądzik, świąd czy egzema. Pełni także funkcję doskonałego filtra słonecznego. Penetruje skórę głęboko, jednocześnie nie obciążając jej i nie pozostawiając tłustych plam. Skóra staje się aksamitna w dotyku oraz przyjemnie świeża. Nie należy również zapominać o jego naturalnych właściwości dezynfekujących i przeciwgrzybicznych.

WITAMINA E

Jest biologicznym przeciwutleniaczem neutralizującym reaktywne wolne rodniki poprzez zablokowanie czynników powodujących stres oksydacyjny (który jest przyczyną uszkodzeń komórkowych). Dodatkowo powstające w wyniku działania promieni UV, dymu, zanieczyszczenia lub stresu wolne rodniki niszczą obecne w skórze kwasy tłuszczowe i zaburzają strukturę kolagenu. W ten sposób tkanka traci elastyczność i następuje przedwczesne starzenie się skóry, objawiające się zmarszczkami i utratą napięcia. Dlatego po każdej ekspozycji na działanie promieni słonecznych zaleca się użycie witaminy E, gdyż zmniejsza rumień i obrzęk wywołany przez słońce. Ponadto zwiększa nawilżenie naskórka oraz ma zdolność zatrzymywania wody w skórze.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Cleanser Hydra Evolution”