Bio Repair

Płynny krem do twarzy redukujący zaczerwienienia, odżywczy, kojący, nawilżający. Mieszanka wysokowydajnych składników aktywnych gwarantuje intensywną pielęgnację skóry zestresowanej
działaniem czynników zewnętrznych, takich jak promienie UV i wahania temperatury. Idealnie przywraca naturalną równowagę i wzmacnia barierę ochronną naskórka. Pobudza tkanki skóry nadając jej
elastyczność, miękkość, nawilżenie i jednolity koloryt.

Korzyści:
Wzmacnia i odbudowuje naskórek, Oczyszcza i poprawia wygląd naskórka. Elastyczność, blask i efekt jedwabiu. Nawilżenie i jednolity koloryt. Uspokaja, redukuje zaczerwienienia, odkaża.

Flakonik 100ml

SKŁADNIKI AKTYWNE: glukonolakton PHA, lipomoist, aloes zwyczajny, bisabolol, rumianek, olej z awokado, olej ze słodkich migdałów.

Opis

SKŁAD:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Ethylhexyl palmitate, Glycerin, Gluconolactone, Panthenol, Persea gratis sima oil, Isoamyl cocoate, Coconut alkanes, Hydrogenated polydecene, Steareth-2, Steareth-21, Ceterayl alcohol, Tocopheryl acetate, Prunus armeniaca oil, Carrageenan (Chondrus crispus), Glucose, Aloe barbadensis juice, Chamomilla recutita extract, Simmondsia chinensis seed oil, Prunus amigdalus dulcis oil, Triticum vulgare germ oil, Glycyrrhetinic acid, Aluminium starch octenylsuccinate, Coco-caprylate/caprate, Polysorbate-80, Sodium acrylate / Sodium acryloyldimethyl taurate Copolymer, Isohexadecane, Dimethiconol, Phytic acid, Tocopherol, Citric acid, Benzyl alcohol,Dehydroacetic acid, Parfum.

ZASTOSOWANIE PROFESJONALNE
Po zastosowaniu CCube ręcznie lub przy pomocy specjalnego pędzla nałożyć produkt; przykryć folią i pozostawić na 10 minut. Po upływie czasu usunąć folię pozwalając, aby skóra wchłonęła ewentualne pozostałości produktu. W zależności od potrzeb skóry produkt może być również stosowany jako krem końcowy.

WSKAZANIA:
Skóra sucha i odwodniona Skóra wrażliwa i bardzo reaktywna. Skóra zestresowana działaniem czynników zewnętrznych i wewnętrznych.

OSTRZEŻENIA
Produkt przeznaczony jedynie do użytku zewnętrznego. Należy trzymać z dala od dzieci.
Po użyciu dokładnie umyć ręce. Unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi.

AKTYWNE SKŁADNIKI:

 

GLUKONOLAKTON PHA

Występuje naturalnie w skórze jako metabolit pośredni w procesach odnowy komórek uczestnicząc w wymianie komórkowej i procesie nawilżania. Suchość skóry zaburza odnowę komórkową, jednocześnie nieprawidłowa odnowa komórki narusza funkcję ochronną i nieprzepuszczalność naskórka, co w konsekwencji doprowadza do jego wysuszenia. Tworzy się wówczas „błędne koło”, które niekorzystnie wpływa na ogólny stan skóry. Zastosowanie PHA, między innymi glukonolaktonu, reaktywuje poprawną wymianę za pomocą dwóch ważnych funkcji:
1. poprzez „rozluźnienie” siły połączenia desmosomów warstwy rogowej (połączenia pomiędzy komórkami) na skutek delikatnego złuszczania;
2. poprzez nawilżenie i utrzymywanie odpowiedniego poziomu wody w tkankach.
Oprócz doskonałych właściwości nawilżających i higroskopijnych (zdolność substancji do natychmiastowego pochłaniania cząstek wody z otoczenia), glukonolakton pełni liczne funkcje oparte na zapobieganiu starzeniu się skóry: antyoksydacyjną, odkażającą, utleniającą tkanki. Polecany jest przede wszystkim dla skóry delikatnej ze skłonnością do zaczerwienienia, skóry reaktywnej lub wrażliwej. Znajduje szerokie zastosowanie w formułach produktów przeciwko starzeniu, fotostarzeniu, redukujących przebarwienia skórne oraz widoczne na twarzy pory. Stosowanie glukonolaktonu przynosi więc liczne korzyści, do których zaliczają się głównie zwartość, blask, miękkość, długotrwałe nawilżenie skóry, a także jej odżywienie i uodpornienie na niekorzystny wpływ czynników zewnętrznych. Preparaty kosmetyczne przygotowane na bazie glukonolaktonu są odporne na światło i można je nakładać bezpośrednio przed, jak i po ekspozycji skóry na słońce lub promieniowanie w solarium.

LIPOMOIST (Chrząstnica-Karagen-Mech irlandzki)

Substancja pochodzenia roślinnego. Zapewnia natychmiastowe i długotrwałe nawilżenie. Sprawia, że skóra staje się miękka i przyjemna w dotyku, zapewniając przy tym efekt uczucia świeżości. Ponadto poprawia spójność macierzy pozakomórkowej naskórka, redukuje nadmierne parowanie wody ze skóry zachowując przy tym równowagę lipidową warstwy rogowej.

ALOES ZWYCZAJNY

Aloes zwyczajny zawiera aktywne składniki o właściwościach keratynocytowych, zmiękczających, kojących i nawilżających. Zmniejsza zmarszczki, eliminuje nieczystości cery i przywraca jej miękkość. Oddziałuje na skórę w wieloraki sposób w zależności od jej rodzaju: w przypadku skóry tłustej przeważają zdolności ściągające, skóry suchej – zdolności nawilżające, natomiast w przypadku skóry trądzikowej – zdolności do regulacji produkcji łoju oraz łagodzące podrażnioną skórę.

OLEJ Z AWOCADO

Uzyskiwany jest z wysuszonego miąższu z owoców smaczliwki. Występuje pod postacią przezroczystego płynu o jasnożółtej barwie. Charakteryzuje go wysoka zawartość kwasów tłuszczowych: kwas oleinowy (55- 74%), linolowy (10-14%), palmitynowy (9-20%) oraz oleopalmitynowy (3-7%). Głównym składnikiem oleju jest niezmydlana frakcja, która składa się z fitosteroli (m.in. beta-sitosterol, kampesterol), witamin liporozpuszczalnych i alkoholi terpenowych będących w stanie pobudzić działanie fibroblastów i w konsekwencji syntezę kolagenu (blokując jednocześnie kolagenozę, enzymy niszczące kolagen skóry). Stosowany jest w preparatach o właściwościach nawilżających, zmiękczających, przeznaczonych do cery dojrzałej i odwodnionej. Kosmetyki zawierające olej z awokado są szczególnie polecane przy walce z rozstępami, mają właściwości tonizujące, stosuje się je także jako formę ochrony przed działaniem słońca oraz we wszystkich preparatach, które przyczyniają się do odbudowy i prawidłowego działania płaszcza hydrolipidowego.

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW

Olej ze słodkich migdałów otrzymywany jest w procesie tłoczenia na zimno ziaren Prunus amygdalus. Występuje pod postacią przezroczystego płynu o jasnożółtej barwie. Z chemicznego punktu widzenia składa się z wysokiej zawartości kwasu oleinowego i linolowego oraz mniejszej zawartości kwasu palmitynowego, stearynowego, laurynowego i mirystynowego. Wykazuje doskonałe właściwości nawilżające i odżywiające. Ponadto przywraca równowagę skóry nadając jej przy tym elastyczny wygląd.

BISABOLOL

Bisabolol (wraz z chamuzalenem) stanowi jeden z najważniejszych składników oleju esencjonalnego z rumianku. Jest naturalnym składnikiem aktywnym, występującym w różnych roślinach, z których pozyskiwane są oleje esencjonalne. Substancja jest skutecznym środkiem przeciwzapalnym. Dzięki doskonałym właściwościom kojącym oraz wzmacniającym naczynka krwionośne bisabolol znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce do pielęgnacji skóry delikatnej, wrażliwej i ze skłonnością do rozszerzonych naczynek. Zarówno sam, jak i w połączeniu z wyciągami z rumianku lub nagietka wykorzystywany jest w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji delikatnej skóry dzieci oraz w produktach stosowanych po opalaniu.

RUMIANEK

Jest rośliną jednoroczną występującą w Europie i Azji. Został naturalizowany także w Ameryce Północnej
i Południowej oraz w Australii. We Włoszech rośnie na mniej obfitych łąkach, w miejscach suchych, wzdłuż ścieżek wiejskich, pośród zbóż. Znany i doceniany od wieków znajduje szerokie zastosowanie zarówno w medycynie, jak i w kosmetyce. Posiada szczególne właściwości uspakajające, kojące i zmniejszające zaczerwienienie skóry. Wyciąg z rumianku jest cennym
składnikiem wielu produktów kosmetycznych (takich jak np. produkty po opalaniu, po goleniu czy też kremy uśmierzające) przeznaczonych do pielęgnacji skóry wrażliwej, z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi
oraz delikatnej.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Bio Repair”