B-Love Cream

KREM DO CIAŁA I BIUSTU

Objętość 200 ml

Aktywna, płynna emulsja do ciała i biustu ma miękką i jedwabistą konsystencję. Została opracowana z myślą o kuracji domowej. Opiera się na połączeniu idealnych dla skóry składników aktywnych z bogatą teksturą i szybko się wchłaniającą formułą. Jej codzienne stosowanie pomaga w przywróceniu równowagi gospodarki lipidowej w przypadku skóry dojrzałej, a dzięki właściwościom odżywczym, uelastyczniającym, wygładzającym i ujędrniającym poprawia naturalny trofizm skóry.

Opis

SKŁAD:

glukonolakton, kwas laktobionowy, arganina, kwas ksymeninowy.

WSKAZANIA
Skóra pozbawiona napięcia, sucha, pozbawiona warstwy lipidowej, która utraciła elastyczność i zwartość. Odbudowuje wydzielanie lipidów, dodaje jędrności, elastyczności oraz wygładza skórę gwarantując ekstremalny komfort dla skóry.

ZASTOSOWANIE
Stosować rano i wieczorem. Nakładać na skórę całego ciała, w tym na biust i dekolt. Delikatnie wmasować, aby emulsja szybciej się wchłonęła.

AKTYWNE SKŁADNIKI:

PHA KWAS LAKTOBIONOWY

Znany w chemii pod nazwą polisacharydowego kwasu aldonowego. Składa się z polihydroksykwasu – kwasu glukunowego, który w komórkach występuje w postacie kwaśnej formy glukokolaktonu oraz cukru – galaktozy – będącej naturalnym składnikiem glukozaminoglikanów (GAGs), które tworzą substancję podstawową skóry właściwej. Kwas, będący doskonałym czynnikiem chelatującym żelazo, ma tak silne właściwości przeciwutleniające, że od wielu lat stanowi główny składnk roztworów, w których przechowywane są organy do przeszczepów. 8 grupom wodorotlenowym zawdzięcza natomiast silne właściwości higroskopijne.
Ponadto kwas wykazuje znaczące działanie naprawcze i zabliźniające, które zagwarantowane jest dzięki obecności galaktozy w syntezie i grupowaniu się kolagenu oraz w procesach migracji komórek. Zawiera cząsteczkę polihydroksykwasu, co sprzyja złuszczaniu i odnowie komórkowej oraz reguluje proces keratynizacji. Rezultaty badań pokazują, że stosowanie kwasu laktobionowego na skórę poprawia jej napięcie i niweluje oznaki starzenia.
Jest bardzo wskazany w przypadku skóry delikatnej, wrażliwej, łatwo się zaczerwieniające i ulegającej podrażnieniom.
Produkty kosmetyczne zawierające kwas laktobionowy nie powodują fotouczeleń i mogą być aplikowane tuż przed i po ekspozycji na promienie słoneczne oraz opalaniu w solarium.
Działanie/zalety kwasu laktobionowego
Jest to czynnik chelatujący żelazo. Posiada właściwości przeciwutleniające oraz higroskopijne (właściwość danej substancji polegająca na gotowości pochłaniania cząsteczek wody obecnych w jej otoczeniu). Silnie nawilża, odbudowuje, sprzyja odnowie komórkowej poprzez regulowanie procesu keratynizacji. Poprawia napięcie skóry, nadaje jej miękkość i blask. Zapobiega i niweluje oznaki fotostarzenia.

PHA GLUKONOLAKTON

Stosowanie kwasów PHA, w tym glukonolaktonu, pobudza fizjologiczne, prawidłowe procesy wymiany międzykomórkowej. Glukonolakton posiada nie tylko właściwości przeciwutleniające, oczyszczające, łagodzące i dotleniające, ale również pobudza wiele reakcji hamujących starzenie się skóry. Jest bardzo wskazany w przypadku skóry delikatnej, skłonnej do zaczerwienień i podrażnień, wrażliwej. Zalet stosowania glukonolaktonu jest wiele: sprawia, że skóra jest zwarta, pełna blasku, miękka, długotrwale nawilżona, zrewitalizowana, odporna na uszkodzenia wywołane czynnikami zewnętrznymi. Przebarwienia są zredukowane, a pory zmniejszone.

AHA KWAS MLEKOWY

Kwas mlekowy jest substancją pochodzącą z procesu fermentacji wywoływanej bakteriami zwanymi mlekowymi, takimi jak streptococcus, pediococcus i lactobacillus, która zachodzi w melasie, burakach czy cukrze trzcinowym. W produktach kosmetycznych kwas mlekowy jest wykorzystywany do regulowania równowagi hydrolipidowej skóry.
Posiada właściwości złuszczające, dezynfekujące i odbudowujące. Sprawiają one, że kwas mlekowy jest skutecznym składnikiem w pielęgnacji skóry mieszanej, zanieczyszczonej, trądzikowej. Ponadto kwas pomaga zniwelować blizny i przebarwienia.
Stymuluje skórę uszkodzoną i/lub z oznakami starzenia do regeneracji sprzyjając normalnej wymianie międzykomórkowej.

AHA KWAS JABŁKOWY

Kwas jabłkowy jest charakterystycznym kwasem występującym w owocach, w szczególnie dużej ilości znajduje się w jabłkach. Jego działanie polega na zmniejszaniu przylegania korneocytów i ścienianiu warstwy rogowej naskórka, co ułatwia szybsze usuwanie napigmentowanych korneocytów, a w konsekwencji powoduje rozjaśnienie i rozświetlenie skóry. Stosowany w przypadku skóry trądzikowej ułatwia otwieranie i usuwanie zaskórników oraz cyst i grudek. Kwas wykorzystywany jest w produktach i zabiegach niwelujących przebarwienia i plamy oraz w kuracjach przeciwtrądzikowych, przeciwstarzeniowych, w przypadku skór zanieczyszczonych,
pozbawionych jędrności i pogrubionych.

HA KWAS HIALURONOWY

Najważniejszą cechą kwasu hialuronowego jest jego zdolność wiązania dużej liczby cząsteczek wody, cogwarantuje nawilżenie skóry. Ponadto przywraca odpowiednią wilgotność i kontroluje wydostawanie się wolnychcząsteczek wody ze skóry właściwej na zewnątrz, a tym samym zapobiega odwodnieniu skóry. Dzięki wysokiemu podobieństwu do wody kwas wykorzystywany jest jako substancja nawilżająca skórę, ponieważ tworzy na niej delikatną warstwę utrzymującą gładkość i nawodnienie nawet w przypadku bardzo niskiej
wilgotności powietrza. Mniejsze cząsteczki mogą wnikać w głębokie warstwy skóry i zapewniają tkankom napięcie oraz powodują czasowe wypełnienie i wygładzenie drobnych zmarszczek.

CHRZĄSTNICA KĘDZIERZAWA (Karagen – porost irlandzki)

Składnik pochodzenia roślinnego, który gwarantuje skórze natychmiastowe i długotrwałe nawilżenie oraz przyjemną miękkość i uczucie świeżości. Ponadto poprawia przyleganie macierzy pozakomórkowej, redukuje wskaźnik TEWL (nadmierne wyparowywanie wody z tkanek), dzięki czemu zachowana jest równowaga lipidowa warstwy rogowej naskórka.

KWAS KSYMENOWY

Kwas pozyskiwany jest z nasion Ximenia, czyli owocu, który rośnie na drzewach Ximenia Africana. Zwiększa odporność i wzmacnia naczynia włosowate oraz pobudza mikrokrążenie. Ponadto pobudza procesy detoksyfikacji komórek i polepsza ich właściwości przeciwutleniające, wzmacnia macierz pozakomórkową, dodaje skórze siły i elastyczności, zapobiega „wpychaniu” się tkanki tłuszczowej w skórę właściwą. Posiada właściwości zmiękczające, nawilżające i przeciwzapalne.

WITAMINA E

Biologiczna substancja przeciwutleniająca, która hamuje reaktywność wolnych rodników poprzez blokowaniekaskady procesów, które doprowadzają do stresu oksydacyjnego (przyczyna uszkodzeń komórek). Wolnerodniki, które tworzą się na skutek działania promieni UV, palenia papierosów, przez zanieczyszczenie środowiskaoraz z powodu stresu, niszczą kwasy tłuszczowe obecne w skórze i doprowadzają do zaburzeń struktury kolagenu. Z tego powodu tkanka traci elastyczność i dochodzi do gwałtownego starzenia się skóry, któremu towarzyszy pojawienie się zmarszczek i utrata napięcia. Zaleca się stosowanie witaminy E po ekspozycji na
promienie słoneczne, ponieważ redukuje ona spowodowane ich działaniem rumień i obrzęki. Ponadto witamina poprawia nawilżenie naskórka i zdolność zatrzymywania wody w skórze.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “B-Love Cream”